زیره یک ادویهی دلپذیر با طعمی تند است. بیشتر در روش های آشپزی هندی، مکزیکی، خاورمیانه، میدیترانه، و چینی استفاده میشود. این دانه در سه رنگ وجود دارد ـ سفید، سیاه و کهربایی. زیره گیاهی است که ریشه در شرق مدیترانه تا هند دارد. میوههای این گیاه حاوی دانه هایی هستند که تنها بخش خوراکی آن را تشکیل میدهند. این دانهها در روشهای آشپزی سراسر دنیا به کار میروند. دانههای آن به خاطر ارزش داروییشان شناخته میشوند و به عنوان تسریعکنندهی گوارش استفاده میشوند. همچنین سرماخوردگی معمولی، کمخونی، بیخوابی، اختلالات تنفسی و … را نیز درمان میکند. ارزش تغذیه ای زیره به طرز خارقالعادهای بالا است. هر ۱۰۰ گرم زیره سرشار از ویتامینها و مواد معدنی بیشمار است. زیره حاوی آهن، کلسیم، منیزیوم، منگنز، فسفر، سدیم، و روی فراوان است. در ادامه برخی از مهم ترین خواص زیره برای سلامتی و زیبایی را میبینید.

۱. بهبود گوارش
۲. مبارزه با سرطان
۳. تنظیم فشار خون
۴. رفع سرماخوردگی
۵. جلوگیری از کمخونی
۶. برای زنان باردار و مادران شیرده عالی است
۷. درمان یبوست
۸. درمان بیخوابی
۹. تقویت عملکرد شناختی
۱۰. درمان دیابت
۱۱. جلوگیری از اختلالات تنفسی
۱۲. سیستم ایمنی را تقویت میکند
۱۳. سمزدایی بدن
۱۴. افزایش سوختوساز
۱۵. به کاهش وزن کمک میکند
۱۶. خارش را دفع میکند
۱۷. مبارزه با احساس سوزش
۱۸. تنظیم سیکل ماهیانه
۱۹. تقویت سلامت کلیهها
۲۰ . بهبود تعداد اسپرمها
۲۱: جلوگیری از طاسی و ریزش مو
۲۲: درمان شورهی سر
۲۳: تونر ضدجوش
۲۴: تارهای درخشان
۲۵: افزایش جوانی پوست
۲۶. سلامت قلب را بهبود میدهد
۲۷. درمانی برای آسم است
۲۸. توانایی جنسی فرد را بهبود میبخشد
۲۹. برای مغز مفید است
۳۰. چرخهی قاعدگی را تنظیم میکند
۳۱: استخوانها را تقویت میکند
۳۲. از سلامت کبد محافظت میکند
۳۳: جوش صورت را درمان میکند
۳۴. با اختلالات پوستی مبارزه میکند
۳۵: از ریزش مو جلوگیری میکند
۳۶. بافت مو را بهبود میدهد